Una quarentena d’entitats socials de Barcelona reclamen que la gestió de l’aigua torni a mans municipals i proposen una consulta popular perquè el ciutadans puguin opinar sobre el futur de la gestió. Per poder tirar endavant aquesta consulta necessiten 15.000 signatures abans del 15 de febrer. Ja hi ha 25 punts de recollida de firmes.

Entitats socials de Barcelona treballen en xarxa per reclamar que la gestió de l’aigua de Barcelona passi a mans públiques per evitar que es negociï amb el que consideren que és un dret bàsic.

Primer, però, la proposta s’ha de poder consultar entre els ciutadans i per poder fer-ho es necessiten abans 15.000 signatures. I això és el que ara s’ha engegat. Tenen de temps fins al 15 de febrer. Ja hi ha 25 punts de recollida i la pregunta que es fa als barcelonins és:  “Vol vostè que la gestió de l’aigua de Barcelona sigui pública i amb participació ciutadana?”.

Una inciativa amb què es vol instar a l’Ajuntament que recuperi la gestió de l’aigua. Des del consistori ja s’han aprovat algunes mocions en aquesta direcció, però des del moviment social no veuen suficient voluntat política. A la resta d’Europa, entre el 80 i el 90 % són de gestió pública, segons aquestes entitats.