Els Mossos d’Esquadra han detingut un home, veí de Terrassa, que pretenia atemptar contra el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. Segons ha publicat el diari ‘Público’, l’arrestat és un expert tirador de 63 anys, vigilant de seguretat, que volia atacar Sánchez per la decisió d’exhumar les restes del dictador Francisco Franco. Una idea que també va manifestar en un grup de whatsapp tancat. En la detenció, es van intervenir 16 armes, tan curtes com llargues, d’on destaca un fusil d’assalt Cetme -de fabricació espanyola- i dos subfusils. De fet, la policia, en una piulada a Twitter, apunta que tenia un “arsenal d’armes” a casa i al vehicle d’ús diari.

Segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l’home està en presó provisional sense fiança des del 21 de setembre per un presumpte delicte de conspiració per atemptar contra autoritat amb ús d’arma, delicte d’amenaces greus, delicte de tinença il·lícita d’armes, municions i explosius i un delicte d’odi. La causa la investiga el Jutjat d’Instrucció número 3 de Terrassa i està sota secret de sumari. Els Mossos d’Esquadra van remetre la investigació a l’Audiència Nacional (AN), en considerar que podria tractar-se d’un presumpte delicte de terrorisme, però l’AN el va refusar.

En un breu comunicat la Moncloa ha afirmat que “en cap cas” s’ha vist compromesa la seguretat del president Sànchez. Asseguren que aquest tipus d’amenaces són “una constant” a la que es resignen a acostumar-se.