Durant el 2016 prop del 14 % de les barcelonines van patir una agressió masclista, entre les quals no s’inclouen els comentaris, els gestos sexuals i l’exhibicionisme. És una de les dades de la darrera Enquesta de violència masclista, que elabora l’Ajuntament de Barcelona, i que alerta que la xifra és encara més alta si es pregunta sobre les agressions rebudes al llarg de la vida. En aquest cas, el percentatge puja al 31 % de les dones de Barcelona i es dobla si es tracta de qualsevol tipus d’agressió.

En una entrevista al ‘bàsics‘ la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha remarcat que les dades demostren que la identificació d’aquesta xacra és cada cop més elevada. Remarca el salt que s’ha fet, gràcies a l’apoderament dels col·lectius de dones, en els darrers anys, però insisteix que per poder posar fi a la violència masclista cal que s’hi impliquin també els homes.

Més identificació de la violència masclista

L’enquesta mostra que en comparació amb el 2010 ara els homes detecten més la violència masclista, però tot i així encara ho fan en un percentatge inferior al de les dones. Les conclusions del sondeig també constaten que la violència física s’identifica més fàcilment que la psicològica i, tot i que en aquest cas les xifres també milloren, encara resten un 4 % d’homes i dones que creuen que donar una bufetada no és violència de gènere o és poca violència. També hi ha un 7 % d’homes i un 5 % de dones que no identifiquen la violència sexual, per exemple, en el fet d’obligar la dona a tenir sexe.