Aquest any, l’enllumenat de Nadal de l’Eix Comercial Gran de Gràcia recull 14 paraules escollides pels veïns del barri. Una d’aquestes, “Lliures”, desagrada al president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, que ha demanat explicacions a l’Ajuntament per no retirar-la.

Els llums de Nadal de l’Eix Comercial Gran de Gràcia han generat controvèrsia arran d’una piulada del president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, que es preguntava qui havia instal·lat la paraula “Lliures” que llueix al carrer major de la vila.

Des de l’Eix Comercial de Gran de Gràcia desvinculen el significat del mot amb qualsevol interpretació de caire polític. De fet, per a ells, “lliures” té a veure amb la llibertat de muntar un negoci al barri, i a no estar lligats a franquícies.

El terme s’emmarca dins del projecte Enllaços, un recull de paraules escollides pels veïns per decidir la il·luminació de Nadal. Des de l’eix se’ls va preguntar quin és el seu desig per a Gràcia i les paraules sorgides són les que finalment llueixen en l’enllumenat nadalenc. A part de “lliures”, la resta de mots són “unió”, “màgia”, “humor”, “futur”, “efímer”, “fem”, “tornar”, “llum”, “lliures”, “sentir”, “veïns”, “cor” i “única”.