La Secció Tercera de la Sala Penal de l’Audiència Nacional ha rebutjat aquest dijous el recurs d’apel·lació que havia presentat l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, en considerar que encara existeix risc de fuga. En el recurs, Rosell sol·licitava sortir de la presó, on es troba des del 25 de maig per la seva presumpta implicació en el blanqueig de comissions il·lícites dels drets de la selecció brasilera de futbol. Malgrat tot, l’Audiència Nacional ha deixat la porta oberta a una possible fiança.

En la resolució judicial difosa aquest dijous, els magistrats confirmen la situació de presó incondicional acordada per la jutgessa instructora Carmen Lamela, ja que assegura que el risc de fuga de Rosell no ha disminuït. A més, afirma que l’expresident del Barça continua sent investigat per delicte de blanqueig de capitals, penat amb fins a sis anys de presó, i corrupció entre particulars.

Malgrat la decisió, la Secció Tercera de la Sala Penal de l’Audiència Nacional ha deixat la porta oberta a una possible fiança. “Les objeccions al recurs podrien haver-se vist minorades amb un oferiment econòmic que consolidi la disponibilitat plena del recurrent, de manera que el quàntum de la garantia podria donar lloc a modificar la situació”, han assenyalat. La Secció Tercera de la Sala Penal considera que el “binomi de recursos econòmics a l’estranger i el temps transcorregut” des que va començar la investigació li “obliga a ratificar” el seu pronunciament anterior.