Al Mercat de Sant Josep, s’hi han enderrocat 18 parades que formaven una illa amb la intenció d’esponjar els espais. La mesura ha estat molt ben rebuda pels comerciants, ja que diuen que han guanyat visibilitat i que ajudarà a evitar les aglomeracions. Els usuaris de la Boqueria també valoren positivament aquest canvi perquè facilita el pas i poden comprar amb més comoditat

Veïns, comerciants i compradors del  Mercat de la Boqueria valoren positivament la comoditat que suposa l’enderrocament d’una illa de parades del mercat. Han guanyat visibilitat i poden comprar més  còmodament. A més, creuen que amb aquesta mesura s’evitaran les aglomeracions que es produeixen habitualment. En total s’han tirat a terra 18 comerços agrupats en quatre negocis diferents que, o bé han tancat o bé han estat reubicats en altres establiments que havien quedat buits. Es tracta d’un espai de 60 m2 que ha  de servir tant per millorar la comoditat dels clients que vagin a comprar com per instal·lar-hi exposicions o accions puntuals del mercat. Com la mostra que acull ara mateix la Boqueria i que dibuixa la història dels mercats a la ciutat.

Les millores per guanyar espai han de seguir en els propers mesos, ja que en total s’endorrocaran tres illes de parades més. Serà a l’estiu, amb més afluència de visitants quan s’avaluarà si la plaça ha funcionat per reduir les aglomeracions i millorar el pas al mercat.