El síndic de greuges ha obert una actuació d’ofici per demanar a la Direcció General de Trànsit (DGT) explicacions sobre per què s’han deixat de repartir totes les etiquetes mediambientals als titulars dels vehicles que en són beneficiaris, i exigeix transparència alhora de comercialitzar, amb un preu de cinc euros, els distintius.

El síndic de greuges, Rafael Ribó, no entén per què encara no s’han enviat totes les etiquetes mediambientals als titulars dels vehicles que són beneficiaris d’aquest distintiu després de l’entrada en vigor de les mesures de restricció de la circulació en períodes de contaminació ambiental a la ciutat de Barcelona. També exigeix transparència econòmica i titlla l’organisme de promoure ”un afany recaptador” perquè comercialitza amb els distintius.

Els qui encara no els tinguin s’hauran d’adreçar a una oficina de Correus i pagar un preu de cinc euros quan fins ara s’havien enviat al domicili dels interessats de forma gratuïta. Segons Ribó, que ha traslladat el cas al Defensor del Poble, aquesta situació comporta ”un greuge comparatiu” entre els vehicles que sí que han rebut l’etiqueta al seu domicili i els que s’han de desplaçar i pagar per l’etiqueta.