Paxlovid Pfizer

(ACN) L’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha autoritzat aquest dijous l’ús a la Unió Europea de la pastilla de Pfizer per tractar la covid-19. Segons ha informat en un comunicat, l’EMA recomana l’ús d’aquest medicament, anomenat Paxlovid, en adults que no requereixin oxigen suplementari però que tinguin risc de desenvolupar la malaltia amb un pronòstic greu.

Els estudis indiquen que el tractament amb Paxlovid va reduir “significativament” el risc d’hospitalització i de mort en pacients amb patologies prèvies que els feien especialment vulnerables al coronavirus. Només un 0,8 % dels pacients tractats amb la pastilla van haver de ser hospitalitzats, en comparació amb el 6,3 % dels que van rebre placebo.

El fàrmac s’administra per via oral en forma de pastilles. De moment, està disponible en dues pastilles separades i s’han de prendre juntes dos cops cada 24 hores durant cinc dies. El tractament ha de començar al més aviat possible després del diagnòstic positiu de covid-19 i en els cinc dies posteriors a l’inici dels símptomes.