Aquesta és la vista privilegiada amb què en Josep ha conviscut des que va néixer ara fa 69 anys. Ell millor que ningú sap com ha evolucionat la plaça. JOSEP CIRERA "A baix teníem un museu de ciències naturals i l'hem perdut. Teníem una farmàcia preciosa i l'hem perdut. Hem perdut els diumenges al matí la ballada de sardanes. Sap greu, sap greu." Tot i això, confessa, no marxaria mai. Cada cop són menys els veïns que viuen a la plaça. La seva transformació l'ha convertida en un punt d'atracció de turistes. L'Elisenda marxa els caps de setmana per poder-ho suportar. ELISENDA SELVAS "Jo sé que si estigués vivint aquí tota la setmana ja no estaria vivint aquí. Per mi és massa turístic. És una invasió de turistes. Tota aquesta zona està feta per als turistes. No hi ha ni una verduleria, ni una carnisseria." MAGDA BLANES "Al final et sents tu estranger dins la teva ciutat. Últimament ens estem trobant amb això que dintre del barri les millores són gràcies als turistes i, per la vida del barri? Doncs sí. A nivell de seguretat? Te'n dóna més." Amb l'arribada de l'Hotel DO i el restaurant Ocaña es tanca el cercle. Tots els locals de la plaça estan ara ocupats. Pels comerciants de la zona és una bona notícia. ROBERTO TIERZ, Associació d'Amics i Comerciants de la Plaça Reial "Són locals molt potents amb uns criteris que ens agraden molt. Porten un valor afegit de qualitat i de novetat." Tant veïns com comerciants coincideixen a ressaltar que la seguretat a la plaça ha augmentat. Ben bé, es podria considerar un oasi en una zona força conflictiva. A les nits, a pocs metres de la plaça, al carrer dels Escudellers encara és habitual trobar-hi imatges com aquestes.

Els veïns consideren que totes les millores que s’han dut a terme a la plaça s’han fet pensant en els turistes i no en els veïns. Això, diuen, l’ha convertida en un lloc on no és còmode viure. Ara bé, ressalten que en els últims anys s’hi ha millorat la seguretat.

Els comerciants, en canvi, estan contents amb la transformació de la plaça. Des de l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial asseguren que els nous establiments aporten qualitat a l’oferta de la plaça. A més, valoren positivament que tots els locals estiguin ara mateix ocupats.