El mercat de la Gran Via va ser el primer que es va obrir al barri del Fort Pienc. Es va inaugurar fa 30 anys. I ara, passat aquest temps, ha d'afrontar nous reptes. Ha de plantar cara a la crisi, als canvis en el consum i a l'obertura de nous mercats i supermercats. Aquí la crisi es fa sentir com a tot arreu, però tot i això són optimistes, perquè diuen que el poder adquisitiu dels seus clients és prou alt com per donar certa estabilitat a les parades. El president, fill d'una família de carnissers amb el negoci al barri des de fa prop de 50 anys, creu que s'estan salvant. VICENÇ MOR, president del mercat de la Gran Via "El sector està patint (una miqueta) per aquesta crisi general, encara que és un barri en què la gent la part del menjar la cuida molt. És un barri amb cultura i aquí es nota que nosaltres donem molta qualitat en aquest mercat i per això ens estem salvant una miqueta d'aquesta crisi." La direcció creu que el compromís amb la gent i la participació són la clau per crear una comunitat dins el mercat. A finals d'aquest mes celebraran els 30 anys amb una altra gran diada, en què couran una vedella per a un menjar popular. ANTONI CENTENO, vicepresident del mercat de la Gran Via "Nosaltres el que volem aquí és revifar el mercat i revifar el barri. Hi muntarem una sèrie d'actes per col·laborar amb la zona aquesta del carrer, de la Gran Via, perquè la Gran Via és una barrera amb la resta del Fort Pienc." MERCÈ COROMINAS, clienta "Fa 30 anys que vinc, des que es va obrir, estic molt contenta, sempre he vingut aquí. El servei... estupend, a part estem sempre ficats aquí, amb les festes que fan, hi col·laborem..." El mercat vol oferir serveis que van més enllà de la compra diària i el producte fresc. De fet, per avançar en aquesta línia endegaran un programa per formar els paradistes en l'atenció al públic. L'objectiu és donar-los més recursos i aprofundir en el coneixement dels productes que venen.