JOAQUIMA LAGUNA, gerent de l'Ocaña "No sabeu el que era viure a l'època de Franco i tenir un personatge com l'Ocaña i tots els seus amics passejant per la Rambla vestits de manola, i que de cop s'aixecaven les faldilles i veies que era un home. Era com una bafarada d'aire fresc i de llibertat, i jo el que voldria és que això segueixi vivint i que això sigui un espai lliure, no?"

El pintor i activista de la transició, José Pérez Ocaña, donarà nom a un nou local situal als números 13 i 15 de la plaça Reial. Els propietaris volen que sigui un punt de trobada de barcelonins, en un espai que qualifiquen al més pur estil del pintor Ocaña.

L’espai és un projecte personal de Joaquima Laguna, propietària del Cabaret el Plata de Saragossa. Les obres per remodelar l’espai han trigat vuit anys, i els seus propietaris l’han concebut com una cafeteria, decorada amb grans làmpades d’aranya, un restaurant, una altra sala amb música en directe i un bar de còctels decorat amb elements que recorden palaus àrabs.

La inauguració oficial està prevista pel 23 de març, i el local obrirà portes a partir del 26 de març. El tribut a Ocaña coincideix amb l’exposició dedicada a l’artista que ha organitzat la galeria d’art Setba al mateix pis on va viure, a la plaça Reial.