GERARD ARDANUY, regidor d'Educació "No hi ha, no hi haurà cap tipus de reducció en aquests mecanismes, en aquests recursos, que es plantegen útils en la situació de les escoles. Aquí hem de fer incís que hem de demanar també la col·laboració de les entitats socials que estan treballant en el territori i hem de buscar complicitats. Si no som capaços de fer-ho, no resoldrem molt dels casos que són crònics i que tenen difícil solució des de l'administració pública."

Malgrat que Ciutat Vella encapçala el nombre d’escolars que fan campana, és alhora el districte que ha reduït més l’absentisme els últims anys

. Des del consistori asseguren que es consolida la feina feta però que no es pot abaixar la guàrdia, per això, diuen, no hi haurà retallades en aquesta matèria.

El pla integral de millora de l’escolarització, que ha presentat el Consorci d’Educació de Barcelona amb l’objectiu d’aconseguir la plena escolarització dels infants entre 3 i 16 anys de la ciutat, preveu potenciar l’augment de l’alumnat d’estudis postobligatoris mitjançant mecanismes de coordinació eficaços, donar suport als centres eduactius i als serveis i implicar la comunitat educativa i les administracions.