Un 35% dels escolars catalans ha tingut por en algun moment de patir un atropellament durant el seu trajecte a l’escola o a casa com a conseqüència de la velocitat a la qual circulen els cotxes o pels obstacles que es troben a les voreres i els passos de vianants.  Així ho indica un estudi elaborat per l’Institut de Seguretat Viària de la fundació Mapfre entre 3.000 escolars d’entre 8 i 12 anys que s’ha presentat avui.

Un 32% dels estudiants enquestat consideren que els cotxes circulen a massa velocitat. Pel que fa a la seva actitud als semàfors, un 9,4% reconeix que travessen el carrer tot i que el de vianants estigui en vermell. A més, les dades indiquen que el 95% dels escolars utilitza el cinturó de seguretat al cotxe i, d’aquests, un 80% ho fa per iniciativa pròpia.

L’estudi també destaca que el nivell de coneixements sobre les normes de seguretat viària és més que acceptable. A més de les conclusions de l’informe, també s’ha sabut en el marc de la III edició de la Caravana d’Educació Viària. Es tracta d’una iniciativa que vol fomentar les actituds responsables i cíviques i que recorrerà 13 municipis de Catalunya. Els nens tenen l’oportunitat de participar en un circuit de karts on posen en pràctica els coneixements apresos.