Quan falta menys d'una setmana perquè comencin les festes, els carrers de Sants estan força tranquils. La feina però es duu a terme als locals de les comissions. L'Amadeu, col·laborador de la Comissió de Festes del carrer de Valladolid, tot l'any que prepara els decorats. "Sis diàries des de dilluns a divendres, des del mes de febrer fins ara." La comissió d'aquest carrer participa a les festes des de fa més de vint anys i cada cop busquen guarniments innovadors. "Això és la proa del vaixell, de la banda de dintre, a l'esquerra nostra tot el que és la popa, que són els balconets que tenen avui en dia els vaixells." Una altra associació que està treballant sense parar ni avui diumenge és la del carrer de Vallespir, com que no tenen local propi ho preparen tot en aquest bar o a casa dels veïns. CARLES SÁNCHEZ, sotspresident de la Comissió de Festes de Vallespir "Fa temps que cadascú treballa dels que estan ajudant a la decoració i treballar des de casa fent cosetes petites i el que bonament poden fer a casa de cadascú perquè el no tenir local és un dels nostres problemes." Aquest any les festes busquen aplegar un públic més familiar i per això han optat per organitzar moltes activitats de dia. "Però hem potenciat molt aquest any les activitats de dia, hem fet bastant de teatre i titelles i activitats infantils per aquest any, cosa que d'altres anys ens havien faltat una mica." L'edició d'enguany presenta 16 carrers guarnits, un més que l'any anterior, es tracta del carrer de Rossend Arús, que hi participa per primera vegada.

Tot i ser diumenge, els veïns del carrer del Vallespir no descansen i utilitzen el bar del sotspresident de la comissió per treballar. Al carrer de Valladolid, l’Amadeu, veí del barri i col·laborador de la comissió, treballa des de principis d’any “sis hores cada dia” per tenir-ho tot enllestit el dissabte.

Aquest any hi ha 16 carrers guarnits. El nouvingut és el de Rossend Arús, que debuta a les festes. El pregó, el farà el jugador d’handbol Enric Masip dissabte vinent.