El canvi de versió del Departament d’Interior sobre la presència d’agents de la Brigada Mòbil (BRIMO) al punt on Ester Quintana va perdre l’ull ha encès els ànims al cos dels Mossos d’Esquadra. Els primers a reaccionar han estat els membres del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) que, en declaracions a TV3, han assegurat que el vehicle on el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, situa els set mossos sancionats “apareix en els informes des del primer moment”. El portaveu de l’SPC, David Miquel, ha conclòs que el conseller “menteix o està mal informat” i ha retret a Interior que canviï constantment la versió dels fets.

El Sindicat Autònom de Policia d’UGT (SAP-UGT) ha anat més enllà i, en declaracions a BTV, ha afirmat que hi ha “una cacera de bruixes a la BRIMO”. El portaveu de SAP-UGT, Valentín Anadón, assegura que la Direcció General de Policia “obre expedients disciplinaris a tort i a dret” i assegura que això pot ser a conseqüència de l’enuig que tenen per no haver-ne estat informats abans. Pel que fa als set mossos que han estat retirats del servei, SAP-UGT assegura en un comunicat que “mai no se’ls ha preguntat de manera directa ni pel cap de l’àrea, ni per la DAI, ni per ningú de manera oficial pels fets de la tarda i nit del 14-N”.

Antoni Castejón, portaveu del Sindicat de Mossos d’Esquadra de CCOO (SME-CCOO), assegura que “tot plegat és molt estrany. Ja s’han elaborat uns quants informes i aquesta unitat ja va declarar en una trobada amb afers interns. No entenem a què respon aquest canvi de versió, però ens temem que el conseller vol netejar la seva imatge, tot i que deixi els mossos de mentiders”. Castejón coincideix amb els portaveus d’SPC i de SAP-UGT i posa èmfasi en que “les furgones de la Brigada Mòbil no es mouen soles, sinó que obeeixen ordres. És fàcil deduir que els moviments de cada vehicle estan en coneixement de qui els dirigeix”, conclou. Des del sindicat SME-CCOO es mostren decebuts amb el gir d’Interior i asseguren que demanaran explicacions pel comunicat d’aquest dimarts. “Ni el conseller Puig ni tampoc Espadaler no han gestionat bé aquesta crisi, i no ens toca pagar-ho a nosaltres”, conclou Castejón.