ASSUMPTA ESCARP, regidora del PSC "La principi de proporcionalitat, si són certes les afirmacions que s'han denunciat, ha saltat pels aires. Ningú ha d'entrar a una discoteca, en un bar o bar musical rebentant les portes." JOAQUIM MESTRE, regidor d'ICV-EUiA "L'operatiu va ser desencertat, no només pel dia, sinó perquè durant aquest operatiu no van ser respectats els drets de les persones i concretament de les persones LGTB que eren en aquests locals." ALBERTO VILLAGRASA, regidor del PP "La ley se ha de cumplir siempre sea el local que sea, sea la hora que sea y para todos los colectivos." JOAN LAPORTA, regidor d'ERC+Dcat+Rcat "El que sí que demanem és que s'investigui i que si cal depurar responsabilitats es depurin." MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "Evidentment que si hi ha hagut algun comportament que Penso que sí que és desafortunat el dia, però deixi'm dir-los una cosa: és un signe de normalitat!"

Les explicacions del govern no han convençut l’oposició. El regidor d’ICV-EUiA, Joaquim Mestre ha reclamat si són certes o no les denúncies dels propietaris dels locals 23 Robador, La Bata de Boatiné, Sifó, Freedonia i La Concha que van considerar l’actuació policial “desmesurada i injustificada”. Tot i que la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha donat xifres del dispositiu, Mestre considera que “hi ha massa ombres en aquest operatiu”. Una consideració amb la què ha coincidit Assumpta Escarp (PSC). “El principi de proporcionalitat va saltar pels aires”, ha dit.

Mercè Homs ha assegurat que coneix el contingut del manifest signat pels propietaris dels locals inspeccionats i que, si hi ha algun comportament que “exigeixi una explicació”, aquesta “es donarà”. Homs ha convidat a denunciar si en algun cas es considera que s’han vulnerat drets.

En aquest sentit, el regidor d’ICV, Joaquim Mestre ha avançat que la Fiscalia contra l’Odi i la Discriminació es reunirà aquest dimarts i decidirà si ordena obrir una investigació sobre els fets. La Síndica de Barcelona també està recopilant informació sobre la batuda. Segons Homs, es van identificar 476 persones, de les quals se’n va detenir 11. A cinc dels 12 locals inspeccionats es van detectar infraccions greus perquè feien activitats per a les quals no tenien llicència. Dos dels establiments expedientats tenien un excés d’aforament i en un altre s’hi van trobar substàncies estupefaents al terra.

La regidora de Ciutat Vella ha reconegut que la data de la batuda “va ser desafortunada”, però ha afegit que suposa “un signe de normalitat”. Joan Laporta, de la coalició ERC+Dcat+Rcat, ha donat per vàlides i suficients les dades aportades per Homs. El regidor del PP, Albert Villagrasa, ha criticat al PSC i a ICV-EUiA per “posar en dubte l’actuació dels cossos policials”. “La llei s’ha de complir tots els dies i per part de tots els col·lectius. Pràcticament la meitat dels locals inspeccionats estaven cometent alguna irregularitat”, ha dit.