El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona ha realitzat 1.500 entrevistes als clients de 100 farmàcies de la ciutat. Segons les dades obtingudes, s’ha posat de manifest que el 95% dels ciutadans utilitzen malament la crema solar. Per contra, la majoria dels enquestats coneixen les afectacions del sol a la pell, amb l’aparició de pigues i arrugues, així com que els infants n’han d’utilitzar sempre.

Els farmacèutics recorden que, segons la Comissió Europea, la protecció que indica l’envàs de la crema protectora s’aconsegueix amb 2 mil·ligrams de producte per cada centímetre quadrat de pell. Per al cos d’una persona adulta, aquesta quantitat equival a unes sis culleretes de té. També recomanen visitar periòdicament el dermatòleg o que s’eviti l’exposició al sol entre les 12 i les 16 hores.

L’enquesta també registra diverses pràctiques que sí que es consideren correctes com que un 74% de la població utilitza protecció alta o molt alta, que el 76% es posa la crema abans de l’exposició solar o que el 54% dels enquestats es renova la dosi de protecció cada dues hores. En tot cas, els farmacèutics de Barcelona creuen necessari millorar el coneixement entre “Salut i Sol”, tal com han anomenat la campanya de sensibilització que han iniciat.