A l’hotel Majestic s’hi han barrejat nord-americans residents a Catalunya amb nombrosos representants de la política. La cònsol nord-americana de Barcelona, Tanya C. Anderson, ha estat l’amfitriona de la festa de Barcelona, on al llarg de la nit s’hi ha pogut veure l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, el secretari general de CDC, Oriol Pujol o l’extinent d’alcalde del PSC,  Jordi William Carnes.

Quatre anys més

Barack Obama ha estat reelegit com a president dels Estats Units d’Amèrica en imposar-se al seu contrincant, el republicà Mitt Romney. A quarts de sis del matí les grans cadenes nord-americanes ja han donat per feta la reelecció. El mateix Obama ho ha confirmat al seu compte de Twitter.

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/BarackObama/status/266031293945503744″]

Obama ha guanyat en cinc dels estats clau on la cursa amb Mitt Romney estava més disputada i ha superat els 270 vots electorals que necessitava per seguir governant. El president ha pronunciat el primer discurs a Chicago, on ha agraït que els ciutadans hagin tornat a confiar en ell per poder acabar el projecte que va començar ara fa quatre anys. Ha dit que encara hi ha molta feina per fer, però ha assegurat que el millor encara ha d’arribar.

Obama s’imposa en estats clau

Tot i que la nit electoral ha arrencat amb un clar avantatge del  candidat republicà, Mitt Rommney, finalment, Obama s’ha imposat en  adjudicar-se la victòria a 22 estats: Califòrnia, Minnessota,  Washington, Oregon, Nou Mèxic, Iowa, Pennsilvania, Wisconsin, New Hampshire, Ohio, Hawaii, Vermont, Massachusetts, Michigan, New Jersey, New York, Illinois, Connecticut, Rhode Island, Delaware,  Maryland, Maine i al districte de Colúmbia.

Les victòries més importants han estat les aconseguides a l’estat  de Califòrnia, (55 compromissaris), així com en  els estats clau, coneguts com a ‘swing states’, d’Ohio, Iowa,  Pennsilvnia, Wisconsin i Nou Hampshire.

Per la seva banda, Romney ha sumat 201 vots electorals, majoritàriament al centre i sud del país: Texas, Geòrgia, Carolina del Nord, Indiana, Tennessee, Arizona, Missouri, Alabama, Carolina del Sud, Louisiana, Kentucky, Oklahoma, Kansas, Arkansas, Mississipi, Utah, West Virgínia, Idaho, Montana, Dakota del Nord, Dakota del Sud, Wyoming i Nebraska.

La nit electoral ha quedat decidida, en espera dels recomptes a Florida, Virgínia, Colorado, Nevada i  Alaska.