Des del 4 de juliol, dia en què es va donar a conèixer el bosó de Higgs, una partícula que explicaria l’origen de la massa, l’agenda de Peter Higgs està desbordada. Ell va ser qui va predir l’existència d’aquesta partícula en un primer article que va ser refusat pel seu editor. En un article posterior, de 1964, va conjecturar l’existència del bosó que va anunciar-se fa poc més de quatre mesos. En aquest temps la seva vida ha canviat molt i la prova és que, malgrat que ell no consulta mai el correu electrònic, la mà dreta del físic, Alan Walker, ha explicat que ara té un grup de persones que es dediquen a gestionar l’allau de missatges que li arriben, arran de la ja batejada “higgsteria“.

En la trobada amb els periodistes s’ha resistit a simplificar la seva teoria per fer-la més entenedora. Creu que crearia confusions, tal com passa amb el sobrenom del bosó de Higgs quan se l’anomena “partícula de Déu“. Higgs s’ha mostrat molest amb aquesta manera d’anomenar el bosó perquè creu que genera confusió entre ciència i teologia. Creu que s’ha de conèixer tal com és, una patícula subatòmica que seria la responsable de donar massa a les partícules. Ho ha comparat amb “una refracció de la llum dins d’un medi transparent”.

Higgs ha explicat que té una vinculació especial a Catalunya i per això ha acceptat venir a la ciutat. El pare d’un dels professors que van marcar la seva carrera va morir durant la Guerra Civil Espanyola. Malgrat que aquest és el seu primer viatge a la ciutat, creu que no serà fins dimecres que en podrà gaudir. Aquest dimarts a la tarda encara té prevista una altra conferència al CosmoCaixa.