JORDI JANÉ, conseller d'Interior "Guanya autonomia el patruller, guanya seguretat el patruller perquè sap abans què té davant. I guanyem tots, la societat en el seu conjunt: guanyem agilitat, eficàcia i rapidesa."

Els agents patrullaran amb una tauleta a la seva armilla, que faran servir per identificar l’estat d’un vehicle que tinguin al davant o consultar informació d’una persona identificada. D’aquesta manera, es vol que els efectius no depenguin del contacte amb la Sala Regional de Comandament i les dotacions es puguin “autogestionar”. “Guanya autonomia el patruller, guanya seguretat el patruller perquè sap abans què té davant. I guanyem tots, la societat en el seu conjunt: guanyem agilitat, eficàcia i rapidesa”, ha assegurat el conseller d’Interior, Jordi Jané, durant la presentació de la iniciativa aquest dimecres, acompanyat de representants de Mossos d’Esquadra.

En el cas dels vehicles, l’aplicació permetrà els agents, primer de tot,  saber si un vehicle ha estat sostret o no. També, es podrà consultar el titular, els requeriments pendents, les dades del vehicle de la DGT i es podrà veure la localització. En el cas de les persones, els agents tindran un fitxer fotogràfic i podran consultar els requeriments pendents.

Jané ha subratllat el “pas importantíssim” que fa el cos amb aquesta “modernització” i ha valorat aquest avanç com un “impuls de futur”. A més, ha assenyalat que aquest sistema generarà “intel·ligència policial”.

Segons han explicat, s’han distribuït un total de 900 tauletes arreu de Catalunya que de moment es faran servir per fer identificacions i consultes. Queda per a l’any vinent les implantacions de la segona fase el primer semestre -que ha de permetre posar denúncies de trànsit- des del mateix dispositiu- i la tercera el segon semestre -dedicada a la “dotació i imputació de l’activitat policial”-. També queda pendent, segons han apuntat, la capacitat de compartir informació entre diferents cossos policials.

El nou sistema es posa en funcionament després que s’hagin fet diverses proves pilot que van començar el mes d’abril i, entre les quals, una es va fer al districte de Sants-Montjuïc.