Els escorcolls s’han fet en blocs de pisos dels carrers de Saturn i Venus de la Mina, al terme municipal de Sant Adrià de Besòs. L’operació policial ha començat a les quatre de la matinada i no ha acabat fins poc abans de les deu del matí. Un centenar d’agents conjuntament amb tècnics d’Endesa han accedit a un total de 16 immobles on sospitaven que es cultivava marihuana. N’han extret 4.000 plantes i han decomissat material d’il·luminació, com làmpares halògenes i pantalles reflectores, utilitzades habitualment en els cultius de cànnabis. També hi han decomissat ventiladors, elements de jardineria i diverses plantes. L’operació s’ha tancat amb 10 persones detingudes.

El desplegament ha tingut lloc després que a l’estiu els Mossos detectessin un consum excessiu d’electricitat en alguns dels habitatges d’aquests dos blocs de pisos de la Mina. També es donava el cas que n’hi havia alguns que no estaven connectats legalment al sistema de comptadors. Després de diversos mesos inspeccionant els comptadors i fer un seguiment a la zona, van constatar que en diversos pisos s’hi cultivava cànnabis i s’hi traficava amb drogues. Aquest matí alguns veïns han afirmat que sovint era visible una gran lluminària en algun dels pisos i també que els sistemes de ventilació escampaven l’olor de les plantes pels patis interiors.

La d’aquest dimecres és la tercera operació policial en només un any en aquesta zona del barri de la Mina. El 23 de novembre de 2015 els Mossos d’Esquadra hi van desplegar un macrooperatiu contra el tràfic de drogues que es va estendre a una dotzena de poblacions catalanes i que es va tancar amb una vuitantena de detinguts. Uns mesos més tard, el dia 1 de febrer, la segona part de la mateixa operació antidroga va fer 29 detinguts més també al barri del Besòs i el Maresme i al districte de Sants-Montjuïc.