Els Mossos d’Esquadra portaran a la fiscalia les conclusions d’una investigació interna sobre el cas d’Ester Quintana. La dona va perdre un ull el 2012 a causa de l’impacte d’una pilota de goma durant una manifestació. Malgrat que el jutge va absoldre els agents acusats dels fets, el conseller d’Interior, Jordi Jané, ha dit que el cas “no està tancat” i que volen trobar els responsables.

En una entrevista a TV3, Jané ha explicat que se sospita que els autors de l’agressió no van ser els agents jutjats pel cas, sinó uns altres, tot i que no ha aclarit si els han identificat. El conseller ha dit que l’agressió a Quintana no pot quedar com si no hagués passat res i ha insistit que la investigació interna encara no està tancada i que la portaran al fiscal per “depurar qui va ser”.

La Generalitat va indemnitzar Ester Quintana per les ferides que va patir en un ull durant la vaga general del 14 de novembre de 2012. A l’abril, es va celebrar el judici contra els dos agents acusats però el jutge va determinar que no hi havia proves suficients per declarar-los culpables.