Aquest dijous és el darrer dia del Mobile Word Congress 2016 i els experts en fan balanç. Un d’ells és Carles Garrigues, de la UOC. Segons Garrigues, “no hem vist res de revolucionari, ni dispositius gaire innovadors o trencadors”. En canvi, destaca les bateries de grafè, que permetran més autonomia, i les targetes SIM electròniques. Apunta que aquestes novetats seran el futur i pel que fa al grafè, empreses espanyoles ja treballen en bateries de cotxes elèctrics que utilitzen aquest material. A més, explica que les targetes SIM electròniques ja s’utilitzen, per exemple, en alguns rellotges Samsung o en alguns dispositius d’Apple.

Garrigues també ha destacat que “els rellotges intel·ligents els acabarem tenint tots. De la mateixa manera que avui és difícil comprar un mòbil que no sigui ‘smartphone’”. Afirma que d’aquí a poc temps serà difícil també comprar un rellotge que no permeti fer trucades i “30 coses més”.

Una altra de les novetats tecnològiques que Garrigues assegura que serà una realitat és el 5G. Ho afirma basant-se en l’excés de dispositius que hi haurà i que les xarxes actuals no poden assumir. Per contra, s’ha mostrat escèptic amb els mòbils modulars, que permeten canviar la placa base, la memòria o la targeta gràfica.