“No pots passar els anys abans de ser alcaldessa incitant a la vaga, i després creure que perquè baixes a l’arena aturaràs la vaga”

, ha dit Trias en al·lusió a Colau i la seva implicació en les negociacions per evitar la vaga de metro. El líder de CiU ha recordat que en el seu mandat sí que es va aconseguir aturar les vagues i que l’equip de Colau “no ha estat capaç de resoldre-ho”. Però a qui també ha situat Trias en el focus de les crítiques és la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, que considera que “ho ha fet molt malament”. Fins i tot, ha insinuat que hauria de dimitir quan se li ha preguntat.

El debat sobre la gestió que el govern ha fet de la vaga irromprà al ple d’aquest divendres. CiU hi presentarà una moció d’urgència en què es demana a l’executiu que “reafirmi el compromís” per mantenir el Mobile a Barcelona. A més, en el text es lamenta “la mala gestió, l’actitud i la manca de previsió” del govern i l’alcaldessa a l’hora d’afrontar el conflicte laboral a TMB i exigeix a l’executiu “l’assumpció de responsabilitats”. Malgrat les crítiques, Trias ha admès que el Mobile “és un èxit” i que no creu que la continuïtat perilli. Ara bé, ha dit que el govern fa “d’espectador” i no actua per impulsar inversions a la ciutat.