Aquests estudiants d'un grau d'informàtica de l'Institut de la Guineueta, a Nou Barris, descobreixen el Mobile World Congress en primera persona. Tenen el privilegi de fer una visita normalment restringida als professionals del sector. L'activitat l'organitza Barcelona Activa amb l'objectiu d'apropar els barcelonins al congrés de telefonia. ISABEL MONTALS, Barcelona Activa "El Mobile és un congrés que genera un impacte molt gran per a la ciutat. Però hi ha molts ciutadans, molta ciutadania que no coneix les oportunitats que poden treure d'aquest congrés." Durant gairebé una hora els visitants poden veure de prop el pa que s'hi dóna al recinte de Gran Via. KEVIN BARZALLO, estudiant de l'Institut Guineueta "Es muy gratificante estar aquí porque no todos los días no se puede estar aquí, y la verdad es que es una buena experiencia que me estoy llevando." PABLO BOSCH, estudiant de l'Institut Guineueta "He visto cosas increíbles, la verdad. Por ejemplo este stand de los coches, que pueden detectar todos los obstáculos que hay. Es bastante impresionante." ANDRÉS FELIPE MONTES, estudiant de l'Institut Guineueta "Molt pràctic i està molt bé. Una manera d'esbrinar què vols fer en un futur. Em sembla un món molt gran, amb moltes variacions i possibilitats." A banda d'aquest grup d'estudiants, l'experiència també la viuen altres col·lectius com, per exemple, ciutadans inscrits a programes d'ocupació que busquen idees per actualitzar els seus coneixements o empreses tradicionals que es plantegen introduir les noves tecnologies en les seves metodologies de treball. En total unes 140 persones han tingut l'ocasió de trencar el mur imaginari que hi ha entre el Mobile World Congress i la gran majoria de la ciutadania.

Una de les cinc visites guiades per descobrir el Mobile World Congress ha estat la que ha fet aquest divendres un grup d’estudiants d’informàtica de l’Institut de la Guineueta, a Nou Barris. Amb la iniciativa de Barcelona Activa, el grup d’estudiants ha tingut el privilegi de trencar el mur invisible entre el congrés i l’exterior per descobrir les darreres novetats tecnològiques.

L’objectiu d’aquestes visites és remeiar la bretxa digital que va posar de manifest un informe elaborat per la Mobile World Capital. Segons el document, el nivell educatiu, la situació laboral o el nivell de renda influeixen en la creació d’escletxes digitals a la ciutat. Per aquest motiu, la iniciativa de Barcelona Activa es vol acostar a la tecnologia com a eina de cohesió social i de creació d’oportunitats laborals.

Els estudiants de l’Institut de la Guineueta que han accedit al Mobile aquest divendres han aprofitat la ruta per saber quines aplicacions tecnològiques sortiran al mercat els propers anys, a banda de veure que el seu futur laboral està ple de noves oportunitats.