Quatre de la tarda. Una riuada de congressites abandona el recinte firal. Molts amb les maletes i a punt per deixar la ciutat. Mitja hora després aquesta és la imatge dels controls d'accés. Només alguns treballadors i els operaris hi podien entrar. Quan el congrés s'acaba, a l'interior d'aquest recinte encara queda molta feina per fer. Comença ara la tasca de desmuntatge dels 2.100 estands que han participat al Mobile. S'acaben, per als 13.000 treballadors temporals, quatre dies de feina que han estat, segons els organitzadors, de rècord. Per aquí hi han passat 101.000 congressistes. CONSTANTÍ SERRALLONGA, director general de Fira de Barcelona "Aquesta ha estat l'edició més exitosa que mai ha fet el congrés del mòbil a Barcelona. // Les empreses saben que aquest és el lloc que cal anar per realment tirar endavant les seves empreses." També l'Ajuntament en fa un bon balanç. El consistori s'ha mostrat confiat en la permanència del congrés a la ciutat. GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Nosaltres pensem que el Mobile World Congress està molt bé a Barcelona. Això és el que ens expressen tots els congresistes que han vingut i no tenim cap raó per pensar que no sigui així en el futur. " La d'aquest any ha estat una edició marcada per les vagues al transport públic, especialment al metro. Unes aturdes que van afectar la mobilitat dels congressistes especialment dilluns. Entre els transports més utilitzats per arribar al congrés, els Ferrocarrils de la Generalitat, en què han viatjat prop de 168.000 persones en quatre dies. A l'estació d'Europa-Fira s'han fet un 248 % més de validacions que en una setmana normal. Pel que fa a la seguretat, el nombre de fets delictius s'ha mantingut estable. Segons dades dels Mossos d'Esquadra, s'han registrat 145 denúncies, cinc més que l'any passat i la majoria, un 89 %, han estat per furts.

Aquest any el congrés de mòbils ha reunit prop de 101.000 assistents, una xifra que suposa un augment del 6 % respecte a l’any passat, segons ha informat GSMA. El conseller delegat de l’empresa organitzadora del Mobile World Congress, John Hoffman, ha assenyalat que s’ha assolit una fita significativa i ha explicat que “el Mobile ha incorporat una gran varietat d’esdeveniments, de múltiples sectors i interessos, per reflectir el rol expansiu del mòbil arreu del món”.

Per la seva banda, des de Fira de Barcelona, també remarquen que ha estat l’edició “més exitosa que mai s’ha fet”. Constantí Serrallonga, que n’és el president, considera que “les empreses saben que aquest és el lloc on cal anar per tirar endavant”. Des de l’Ajuntament, el tinent primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, s’ha mostrat convençut de la continuïtat del certamen a la ciutat.

Erigida un any més en capital mundial del mòbil, Barcelona ha estat un aparador de les grans companyies per mostrar al món les últimes novetats. De fet, enguany el Mobile ha disposat de més de 2.200 expositors d’empreses internacionals que han donat a conèixer les darreres novetats en productes i serveis en els 110.000 metres quadrats de l’exposició. A més, al llarg dels quatre dies s’hi han celebrat múltiples conferències i exhibicions que han cridat l’atenció dels milers de congressistes, provinents de 204 països.

Segons ha donat a conèixer GSMA, el 55 % dels assistents aquest any són alts càrrecs directius, incloent a més de 5.000 CEO i, a més, un 21 % dels congressistes han estat dones.

Més de 12.500 visitants al 4 Years From Now

La tercera edició del 4YFN, celebrada al recinte firal de Montjuïc de la Fira de Barcelona, ha reunit a més de 12.500 congressistes i 500 “start-ups” de la indústria amb emprenedors, inversos i corporacions de l’ecosistema mòbil.

Impacte econòmic a la ciutat

Es calcula que aquesta edició del Mobile ha deixat a la ciutat uns 460 milions d’euros, 24 milions més que en l’edició de 2015. A més, ha generat més de 13.000 llocs de treball temporals.

Una edició del Mobile marcada per les vagues dels transports públics

Barcelona ha rebut més congressistes que mai precisament en una setmana amb vagues tant els treballadors del metro, amb aturades els dies 22 i 24 de febrer, com els de l’autobús, amb aturades parcials el 23 i el 25. Tot i això, Hoffman no s’hi ha referit i ha agraït el “suport continu” de la ciutat de Barcelona. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha reconegut que tot i que “qualsevol vaga genera inconveniències en el funcionament normal de la mobilitat, el transport ha funcionat de manera raonable“.

El nombre de denúncies es manté estable tot i el rècord d’assistència

Durant els quatre dies que ha durat el congrés, els Mossos d’Esquadra han registrat 145 denúncies, cinc més respecte l’edició anterior. El 89 % dels fets denunciats han estat furts. El nombre de delictes comesos dins del recinte firal han disminuït i se n’han registrat 25. En canvi, han augmentat lleugerament els fets denunciats en l’àmbit del transport públic, fins a 31.

El Mobile tornarà a Barcelona el 2017

Tot i les declaracions d’aquest dimecres de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, en què va anunciar que treballen per endur-se el Mobile a Madrid, des de GSMA ja s’ha confirmat que l’edició del MWC 2017 seguirà tenint lloc a la Fira de Barcelona del 27 de febrer al 2 de març. De fet, el president de Fira de Barcelona ha assegurat que començaran a treballar-hi a partir de demà mateix.