El primer Mobile d'Ada Colau no va començar amb bon peu. La vaga de metro i els seus efectes van molestar el màxim organitzador del congrés fins al punt que no va ser present amb les autoritats en la inauguració de dilluns. En plena polèmica, la presidenta de Madrid ha aixecat avui el dit i ha assegurat que lluitaran per aconseguir el congrés. CRISTINA CIFUENTES, presidenta de la Comunitat de Madrid "Me encantaría que pudiera venir el Mobile a Madrid y lo vamos a intentar dentro de unos años. Porque Ifema es la primera feria de España y de las primeras de Europa. Es una gran feria, claro que sí". Una declaració d'intencions que ha rematat després al Twitter amb piulades com aquesta en què diu que Madrid pot aportar al Mobile més estabilitat, infraestructures, comunicacions i personal qualificat. La resposta de l'Ajuntament ha arribat aquesta tarda. Colau ha dit que demà es tancarà la millor edició del Mobile pel nombre d'assistents, malgrat les vagues, que ha reconegut, han generat molèsties. L'alcaldessa considera, però, que la continuïtat del congrés està garantida. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Creiem que no hi ha motius en absolut per dir que la Mobile pugui perillar a la nostra ciutat, al contrari.// A la senyora Cifuentes, si vol intentar buscar confrontacions entre Madrid i Barcelona, com és habitual entre el PP, és la seva estratègia. Jo crec que la ciutadania està molt cansada d'aquestes estratègies." El Grup Municipal del PP també ha sortit en defensa del Mobile a Barcelona. Alberto Fernández ha dit a Cifuentes que la ciutat té contracte per molts anys amb el congrés i que, més enllà de les sigles del partit, ell aposta perquè es quedi a Barcelona. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Aquesta és una aposta de Barcelona i per a Barcelona que hem de mantenir i que jo defensaré. I que altres, siguin fins i tot del meu propi partit, defensin les seves ciutat, jo evidentment continuaré defensant la meva. Faltaria més. Barcelona i punt." Fernández Díaz ha insistit que el suport institucional i econòmic del govern del PP ha estat clau per consolidar el Mobile a Barcelona.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha avançat en una entrevista en un canal de televisió que intentaran que el Mobile World Congress vagi a Madrid “d’aquí a uns anys”. Segons Cifuentes, la capital espanyola treballa “per atreure fires d’aquest tipus”, referint-se al congrés mundial de telefonia mòbil. La regió confia que el recinte firal Ifema serveixi per acollir grans esdeveniments d’aquestes característiques. La vicepresidenta del govern català, Neus Munté, ha estat la primera a respondre-li. Li ha recordat que el congrés té un acord en vigor fins el 2023 amb la ciutat de Barcelona, i que “els acords són per complir-se”. Segons Munté, el MWC “no es toca”.

El govern municipal ha reaccionat també ràpid a l’anunci de Cifuentes. Colau ha dit que si “vol confrontació entre Barcelona i Madrid, nosaltres som més partidaris de la cooperació” i ha deixat clar que aquesta és l’edició de més èxit del Mobile.

Per la seva banda, el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, assegura que el Mobile “és una aposta de Barcelona que hem de mantenir”. A més, tot i que l’anunci l’ha fet una persona del seu mateix partit, Fernández Díaz diu que ell defensarà que el Mobile World Congress es quedi a Barcelona, ja que “és un compromís que està molt per sobre de les sigles d’un partit”.