En una entrevista a l’emissora de ràdio RAC1, Ada Colau ha recordat que el Mobile World Congress té el compromís ferm de quedar-se a la ciutat de Barcelona fins el 2023, i ha assegurat que les relacions amb GSMA segueixen sent bones. Segons l’alcaldessa, la direcció del congrés “es podria plantejar” trencar el contracte si satisfà les clàusules d’indemnització que s’hi estableixen “com en qualsevol contracte”. Colau assegura, però, que el creixement del congrés any rere any a la ciutat consolida la relació cada cop més.

Sobre el conflicte laboral amb els treballadors del metro, Colau ha dit que s’ha intentat tot per evitar les aturades i que “hi havia prou propostes sobre la taula de negociació” perquè no hi hagués vaga. L’alcaldessa s’ha referit a la decisió que va prendre d’agafar les regnes de la negociació: “em deien no ho facis, que t’esquitxarà” però va preferir “donar la cara i donar explicacions”.Una opció que, assegura, no han pres altres alcaldes en situacions semblants.

Colau retreu Garganté que l’hagi associada amb la “patronal”

En resposta a les preguntes dels periodistes, l’alcaldessa també ha recordat el moment en què el regidor de la CUP, Josep Garganté, la va acusar d’alinear-se amb la patronal en una roda de premsa a l’Ajuntament. Colau ha criticat l’actitud del regidor i li ha recomanat que diferenciï quan actua des de la posició de regidor de quan ho fa com a treballador dels autobusos de TMB. Segons l’alcaldessa, durant les negociacions hi hagut “més d’un polític” que li ha fet costat en l’àmbit privat, i després li ha abocat “la cavalleria per sobre” quan ha comparegut en públic. Per això ha lamentat que s’utilitzin les declaracions polítiques de manera partidista.