Va ser l'estrella del Zoo de Barcelona durant dècades, i fins i tot un símbol de la ciutat. Avui, deu anys després de la mort del Floquet de Neu la seva presència és arreu del parc. Records de tota mena omplen les prestatgeries de la botiga del zoo. MÍRIAM VICUÑA, botiga del Zoo "Prácticamente sería el símbolo del Zoo, preguntan que donde está, que donde lo pueden ver." Qui sap de primera mà la importància que va tenir el Floquet de Neu és la Maria Teresa, que en va ser la seva conservadora els seus últims anys de vida. Mirant enrere creu que el goril·la va marcar un abans i després en aquesta institució. MARIA TERESA ABELLÓ, conservadora de primats del Zoo "Per nosaltres el Floquet és un símbol de tot aquest esforç d'investigació, de coneixement, i de canvi de mentalitat, que hem de fer un món més sostenible." Quan el goril·la albí va arribar a Barcelona als anys 60, els Zoos eren un espai d'exhibició. No va ser fins als anys 80 quan es van convertir en centres de conservació i investigació. Els primats nascuts en captivitat, com el Floquet eren criats per humans, però a partir d'aleshores es va decidir que ho fessin entre ells. L'objectiu era preservar l'espècie i la seva manera d'actuar. RAFEL CEBRIÁN, director del Programa de Recerca i Conservació del Zoo "Mai hem volgut treballar per buscar una espècie mediàtica, perquè la nostra feina més important és aconseguir els objectius d'ajudar a salvar espècies." Al zoo asseguren que el Floquet va contribuir a convertir Barcelona en una de les ciutats capdavanteres en la investigació de primats.

Una de les activitats destacades és l’exposició “10 anys sense Floquet de Neu: treballant per a la conservació dels primats”, en què es mostren alguns aspectes de la vida del goril·la, a més de programes de recerca i conservació i informació sobre les entitats que hi treballen.

El Floquet de Neu es va convertir en un símbol de la ciutat, i va protagonitzar durant molts anys les visites al Zoo. De fet, el goril·la albí va empènyer Barcelona a convertir-se en un dels centres pioners en la investigació de primats.

Durant el cap de setmana el Zoo obrirà les portes de la part on hi havia l’antic circuit d’educació viària, on es podrà participar de les activitats organitzades amb motiu de l’aniversari de la mort del Floquet de Neu.