De moment, tampoc no s’ha il·luminat la zona d’obres de la plaça d’Evissa, al barri d’Horta, però sí que ho estan els carrers que l’envolten, com el carrer Fulton.

L’acte central d’encesa ha tingut lloc aquest divendres a les 19 h davant de la Sagrada Família, amb l’actuació de la cantant Monica Green. En l’espectacle també hi ha participat una colla castellera, els Xicots de Vilafranca, que ha aixecat un 3d7 sobre el qual s’han projectat imatges. Al mateix lloc ha coincidit una protesta contra l’alcalde, Xavier Trias, en què alguns ciutadans han mostrat pancartes amb el lema “L’Ajuntament especula. Trias culpable” i “No al desallotjament de l’Ateneu Popular de l’Eixample”.

Un dels objectius de l’enllumenat és fomentar el comerç i les compres de Nadal, així com compensar aquells trams de carrers en obres amb una decoració atractiva per als compradors. D’altra banda, el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi, ha explicat que un altre dels objectius és impulsar la solidaritat. Per això, com cada any s’instal·larà el mercat solidari als Jardinets de Gràcia, en el qual hi ha entitats que treballen amb persones en risc d’exclusió social.

Nou disseny

Els eixos comercials Barnacentre o CorEixample han renovat la decoració, així com al Passeig de Gràcia o el carrer d’Aragó i la Gran Via, on s’han instal·lat arcs amb nous motius decoratius. Al carrer de Balmes, en el tram de la Diagonal a la Gran Via, s’hi han col·locat arcs en forma de serp.

…i tradició que es consolida

Els ametllers tornen a decorar la plaça de Catalunya i 26 galets de Nadal il·luminats ja formen part de la tradició i s’han instal·lat en vies com la rambla de Catalunya, la rambla del Poblenou o la plaça de Can Saladrigas. A més, la plaça de la Bonanova estarà decorada amb un galet gegant.

252 hores

El pressupost de la instal·lació és de dos milions d’euros, el mateix que el 2012; més de la meitat dels diners (1,16 M €) els paga l’Ajuntament i la resta els assumeix la Fundació Barcelona Comerç. En total, el consistori calcula que l’encesa màxima de l’enllumenat serà de 252 hores durant tota la campanya nadalenca. L’horari d’encesa és de 18 h a 23 h excepte els divendres i dissabte, que es tancaran a la mitjanit i dies excepcionals com el 24, 25, 31 de desembre i 5 de gener que estaran encesos fins a les 01 h de la matinada.