"He visto temporales peores porque yo nací en el Somorrostro y sé lo que son temporales. Ahora, actualmente, con tanta arena que han hechado eso salva de los grandes temporales. Desastre no ha habido porque no llega prácticamente nada, simplemente se ha llevado arena y nada más". "Encara está més o menys sencera, si que s'ha menjat força sorra però anys enrere en temporales més petits era bastant més desastrós. Es veu que els espigons aquests que han fet sota l'aigua han funcionat, tot i que pels surfistes no molen gens" "Me encanta el mar, he estado en la armada y para mi cuando hay un temporal es como si me ponen un bombón en la boca y desgraciadamente no pude pasar ese rato de navegar con mala mar".

Aquest dilluns al matí les conseqüències del temporal són encara ben visibles. A part de les tanques i el cordó que indiquen que no s’hi pot accedir, ha desaparegut un bon tros de sorra. Al Bogatell, per exemple, això fa que ara hi hagi un desnivell considerable entre la sorra i l’aigua. També donen mostra de la virulència del temps durant el cap de setmana les plataformes de fusta que s’utilitzen per accedir a les platges o posar-hi les dutxes i que l’aigua va desplaçar.

Tot i la prohibició d’accedir a les platges, el temps més calmat ha fet que molts passejants entressin igualment a la sorra. La Guàrdia Urbana patrulla per la zona i per megafonia els demana que marxin de la platja. Segons fonts municipals, les platges continuaran tancades mentre es mantingui activat el pla d’emergències per mal estat de la mar i es calcula que aquest es mantindrà fins demà al matí.

El port recupera la normalitat

Al port, aquest dilluns al matí ja s’hi veia més maniobres de les d’un dia normal, amb els pràctics, redoblant esforços o guiant els vaixells que entraven i sortien. Per a aquest dilluns l’operativa és de 29 de vaixells entre entrades i sortides. El trànsit marítim va començar a recuperar-se aquest diumenge a partir de les sis de la tarda, quan van poder sortir els primers ferris i creuers. Precisament els ferris que han d’arribar fins a les Balears han sortit aquesta nit però ho han fet amb molta més lentitud. A banda del mal estat de la mar encara s’ha d’acabar de normalitzar l’operativa del port i això provoca que tot el trànsit s’endarrereixi.