L'ajuntament mantenia aquesta tarda activat el Pla bàsic d'emergència municipal pel mal estat de la mar, en fase d'emergència. Onades de fins a 5 metres d'alçària, amb pics superiors als 6; Feia almenys 5 anys que a Barcelona no s'arribava a aquests nivells. I ratxes de vent de fins a 90 kilòmetres per hora han obligat a prendre aquesta mesura. LLUÍS CRUZ / MARIA RAMON "Les autoritats han aconsellat no acostar-se a la primera línia de mar, però hem pogut comprovar que això no és així" Entre els caçadors de fotos, i els que buscaven alguna cosa més aquesta tarda, al Port Olímpic, molts han fet cas omís a les recomenacions de no acostar-se tant a la vora de l'aigua. Fins que ha aparegut la Guàrdia Urbana. I és que l'operatiu preveu el desplegament de la policia al litoral per evitar riscos a les persones. Complint amb aquesta excepcionalitat s'ha desallotjat la platja. Un altre dels punts calents han estat els espigons on trenquen les onades. Tot i la delimitació amb tanques, de nou, a la recerca de la foto; encara que hi ha qui ha jugat amb les imprudències. I novament, la Guàrdia Urbana. Com si del joc del gat i el ratolí es tractés, un altre desallotjament. A mitja tarda, la policia reforçava els perímetres a la façana marítima. En cas que els curiosos siguin reincidents, es preveuen multes d'entre 750 i 1.500 euros.

L’Ajuntament manté activat aquest diumenge el Pla bàsic d’emergència municipal pel mal estat de la mar. Es prohibeix l’entrada de la ciutadania els espigons i les zones on es trenquen les onades per tal d’evitar posar en risc les persones. La bandera vermella està hissada a totes les platges de la ciutat, que no permeten banyar-se. Es recomana per prevenció evitar accedir a les platges.

Al llarg del dia, s’han viscut onades de fins a cinc metres d’alçària, amb pics superiors als sis. Feia almenys cinc anys que a Barcelona no s’arribava a aquests nivells d’onatge. La mala mar ha anat acompanyat de ratxes de vent de fins a 90 kilòmetres per hora que han obligat a tancar els accessos a primera línia de mar, ja que les onades poden posar en risc les persones que s’acostin a la mar o fins i tot provocar destrosses en el mobiliari.

Malgrat els avisos molta gent a fet cas omís i aquesta tarda  s’han acostat a primera línia de mar per veure les onades o immortalitzar el moment. Fins que arribava la Guàrdia Urbana, que s’ha encarregat de desallotjar a la gent. I és que l’operatiu preveu el desplegament de la policia al litoral per evitar riscos a les persones.

Però un cop la policia marxava, la gent tornava a ocupar la primera línia de mar o els espigons, demostrant de nou imprudència. Cal recordar que els agents poden posar multes a tots aquells que imprudentment s’acostin a primera línia de mar malgrat els avisos i prohibicions. Les sancions poden anar dels 750 euros als 1.500.

A causa del temporal marítim s’ha tancat el Port Olímpic i s’ha restringit l’entrada i sortida de vaixells al port. Aquest pla s’activa en fase d’emergència sempre que hi ha avís de mal estat de la mar, és a dir, quan es poden donar amb una probabilitat de més del 30 % onades de més de quatre metres.

Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’alerta del Pla especial d’emergències

Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta per fortes ventades al litoral acompanyades de temporal marítim que afecta el litoral central català. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya aquest diumenge continuarà havent-hi onatge de molta intensitat al llarg del dia.