En un comunicat fet públic aquest dimarts, el sindicat policial majoritari a Catalunya insta les autoritats competents a fer servir només les vies legals si volen modificar la norma estatutària o plantejar “qualsevol altre tipus de canvi”. El SUP rebutja l’execrable utilització que fa la “casta” política, creant un conflicte estèril que “perjudica i desestabilitza la societat catalana”.

Els representants sindicals de la policia creuen que els esforços dels polítics s’han de centrar a combatre situacions molt més importants com l’atur, la situació econòmica, la pèrdua de poder adquisitiu, la pobresa, la sanitat o l’educació. Els policies que treballen a Catalunya asseguren que l’han defensada, respectada i estimada, però que no la conceben fora d’Espanya. El SUP es mostra obert a modificar l’encaix de Catalunya a l’estat, sempre que ho decideixin la majoria d’espanyols.

El sindicat dóna suport a la convocatòria de concentració del 12 d’octubre a la plaça de Catalunya i fa una crida als funcionaris del Cos de Policia a assistir-hi.