Només cal donar un cop d'ull a les xarxes socials per comprovar com els grups que defensen la unitat d'Espanya ho tenen tot a punt per aterrar a Barcelona. L'associació religiosa Cruz de San Andrés fa una crida a mobilitzar-se i diu que encara té disponibles places d'autocar per viatjar fins a Barcelona. L'entitat ofereix diverses opcions, que inclouen transport i pensió completa ja sigui en un hotel o en un càmping. El paquet inclou també el viatge fins a Tarragona, on l'endemà, diumenge dia 13, es farà la cerimònia de beatificació de 522 màrtirs de la Guerra Civil, organitzada per la Conferència Episcopal. A Barcelona, l'associació participarà en una jornada que començarà a les 12 h a la plaça de Catalunya. També la plataforma La España en Marcha, que va reivindicar l'atac a la seu de la Generalitat a Madrid l'11 de setembre, es manifestarà a la plaça dels Països Catalans. En aquest cas, el viatge d'anada i tornada des de Madrid costa 30 euros. A través d'aquest vídeo fan una crida a la participació. Aquesta última convocatòria ha fet reaccionar l'oposició municipal. Des d'Iniciativa, han instat el govern que demani a la Generalitat que la prohibeixi. També des del PSC creuen que no s'hauria de permetre. JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA Des del govern municipal asseguren que no tenen les competències necessàries per prohibir la concentració. JOAQUIM FORN, tinent d'alcalde de Seguretat i Mobilitat Aquesta tarda se celebrarà, a petició dels grups de l'oposició, una junta de portaveus extraordinària per tractar les mesures policials i de seguretat previstes per al 12 d'octubre.

Així ho ha anunciat el primer tinent d’alcalde i responsable de Seguretat, Joaquim Forn, durant la presentació de la campanya contra la sinistralitat viària. Forn ha dit que hi presentarà una proposta “en la línia de les demandes i de la preocupació que els grups puguem tenir”. El líder socialista, Jordi Martí, ha demanat aquest mateix matí la convocatòria de la junta per poder aprovar una declaració institucional. De fet, el PSC vol que es prohibeixi la manifestació, com ha sol·licitat també ICV-EUiA. Martí també demana que s’exigeixi al govern central l’aplicació de la Llei de partits i il·legalitzi les formacions que el 12-O pensen concentrar-se a la ciutat i que “tenen actituds manifestament antidemocràtiques”. Des de les files socialistes també es reclama a l’Ajuntament que adopti mesures preventives “abans de dissabte”.

Forn, que ha admès certa preocupació, ha dit que no tenen les competències necessàries per prohibir la concentració, i que, en cas que finalment se celebri, “caldrà prendre mesures per garantir la seguretat en l’entorn”. Mentrestant, continua la crida de grups ultres a través de les xarxes socials perquè la gent acudeixi el 12-O a Barcelona. L’associació religiosa Cruz de San Andrés, per exemple, diu que encara té disponibles places d’autocar per viatjar fins aquí. L’entitat ofereix diverses opcions, que inclouen transport i pensió completa ja sigui en un hotel o en un càmping. El paquet inclou també el viatge fins a Tarragona, on l’endemà, diumenge dia 13, es farà la cerimònia de beatificació de 522 màrtirs de la Guerra Civil, organitzada per la Conferència Episcopal. A Barcelona, l’associació participarà en una jornada que començarà a les 12 h a la plaça de Catalunya.

Precisament avui, la FAVB ha emès un comunicat en què assegura que és “intolerable” l’exhibició de grups feixistes a la ciutat” i anima la ciutadania a donar suport les entitats veïnals i plataformes socials que han previst actes de protesta per la presència a Barcelona dels grups d’ultradreta.