L’assemblea unitària va reunir veïns i representants d’organitzacions i entitats de Sants amb l’objectiu de marcar les actuacions veïnals per la previsió que dissabte, 12 d’octubre, se celebri una manifestació feixista al barri.

Les accions planejades per l’assemblea han començat el matí d’aquest dilluns, quan les entitats s’han trobat per demanar que es prohibeixi la marxa ultradretana a la seu del districte de Sants-Montjuïc, on els ha rebut el gerent del districte, Francesc Jiménez. A més, cada dia i fins al proper dissabte s’ha organitzat un piquet informatiu per informar el veïnat i els comerços de les mobilitzacions antifeixistes programades. A més, s’ha convocat una manifestació antifeixista el proper dijous a les 20 h a la plaça de Sants, amb la intenció de fer palès el malestar dels veïns per la presència de grups ultradretans al barri.

L’últim acte de rebuig a la manifestació de La España en Marcha serà una concentració convocada per al mateix Dia de la Hispanitat també a la plaça de Sants —lloc on està convocada la marxa ultra— a les 8 h, tres hores abans del moment en què està convocat l’acte feixista.

La marxa ultradretana, convocada pels assaltants de Blanquerna

La manifestació del Dia de la Hispanitat a la plaça de Sants està convocada per La España en Marcha. Aquest és el nom que rep la plataforma que coordina l’acció de diferents partits i grups d’ultradreta com la Falange, Aliança Nacional, Nudo Patriota Español i Democracia Nacional, membres dels quals van protagonitzar l’assalt al Centre Cultural Blanquerna de Madrid l’11 de setembre.

La España en Marcha ha fet esforços els últims dies per desplaçar el major nombre possible de persones des de Madrid, oferint viatges en autobús d’anada i tornada a Barcelona i promocionant l’acte amb vídeos incendiaris a la xarxa.