El president de la coalició a l’Ajuntament, Ricard Gomà, ha expressat la seva preocupació per la “permissivitat amb què estan actuant a la ciutat els moviments ultradretans”, fent referència a la polèmica seu que el Casal Tramuntana té al Clot.

Pel que fa a la manifestació prevista per al 12 d’octubre, Dia de la Hispanitat, Gomà ha expressat que  Barcelona ha de ser “inequívocament intransigent amb qualsevol expressió feixista”, i ha anunciat que ICV-EUiA demanarà que el govern municipal sol·liciti al Departament d’Interior que no autoritzi l’acte.

El PSC també s’ha pronunciat contra la marxa ultra, a la qual ha recordat que assistiran “partits o grups d’extrema dreta i feixistes”. A més, els socialistes han reclamat que s’aprovi una declaració institucional contra qualsevol comportament feixista, que demani a la conselleria d’Interior que no permeti la manifestació i que el govern central apliqui la Llei de partits contra les formacions “manifestament antidemocràtiques”.

Diumenge passat, 6 d’octubre, es va celebrar una assemblea veïnal en què es va acordar, entre altres mesures, convocar una concentració antifeixista el 12 d’octubre a la plaça de Sants a les 8 h, tres hores abans de la manifestació ultradretana.