Els cinc grups municipals s'han compromès a aprovar dijous una declaració constitucional que condemni les concentracions ultra i els possibles actes violents que se n'esdevinguin. JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Considerem que aquestes manifestacions no tenen cabuda a la ciutat i demanem una actitud activa davant d'aquests actes." L'Ajuntament també demanarà a la fiscalia que estigui al cas de possibles alteracions a l'ordre públic i de l'exhibició de simbologia feixista. El consistori descarta suspendre la concentració ultra convocada a la plaça dels Països Catalans perquè no en té la competència, ja que el dret a reunió és un dret constitucional. El PSC, que juntament amb Iniciativa havia fet la petició de celebrar la Junta de Portaveus, serà l'encarregat de redactar el text, que se signarà dijous. L'hostilitat de la convocatòria, amb vídeos com aquests en què es cremen estelades, ha fet que els grups també es plantegin demanar que s'apliqui la Llei de partits. GABRIEL COLOMÉ, regidor del PSC "Demanem que s'apliqui la llei de partits als grups convocants, com s'ha fet en altres ocasions ja que no són democràtics." dec RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Si Barcelona és una ciutat democràtica no pot ser que cedim ni un sol metre quadrat al feixisme a la violència i l'homofòbia. Si ho fem haurem perdut." L'Ajuntament també ha explicat que treballa amb els Mossos d'Esquadra per dissenyar el dispositiu de seguretat de dissabte.

El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, ha afirmat que “aquestes manifestacions no tenen cabuda” a Barcelona i, de fet, aquest dilluns ICV-EUiA i el PSC van demanar a Trias que impedís la manifestació de caire ultradretà convocada el 12-O a Sants. No obstant, només la Fiscalia pot prohibir aquestes reunions, que estan emparades pel dret a reunió i manifestació. Un altre punt que és possible que aparegui al text és la demanda que s’apliqui la Llei de Partits als convocants de la manifestació.

El PSC, que havia fet la petició de la reunió extraordinària de portaveus, s’encarregarà de la redacció de la proposta. En la reunió d’aquest dijous hi participaran els cinc grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Barcelona, i tots han destacat que és molt important que s’arribi a una posició unitària.