Calen voluntaris que siguin fills o filles d'homes i dones que han patit Alzheimer. Els únics requisits són tenir entre 44 i 63 anys i estar disposat a sotmetre's a proves mèdiques cada tres anys, com una punció lumbar o una anàlitica de sang. L'objectiu és determinar els factors que influeixen en la malatia i com ho fan. JOSÉ LUIS MOLINUEVO, director de l'estudi "Abans que la malaltia es manifesti clínicament i doni cap símptoma, el cervell experimenta canvis biològics durant 20 anys. Ara és fàcil d'entendre que quan un vol canviar una malaltia és massa tard..." Els medicaments actuals no modifiquen el curs de l'Alzheimer ni en frenen l'aparició de símptomes. A més, segons els investigadors, els fàrmacs s'estan administrant quan ja és massa tard. JORDI CAMÍ, director de la Fundació Pasqual Maragall "Aquests medicaments no tenen els resultats que es desitjava, tenen efectes però els malalts no milloren, la malaltia no canvia el seu curs. No ens agrada parlar de fracas però probablement aquests medicaments s'estan posant massa tard, en una etapa de la malaltia que no... Assistirem a frenar aquesta malatia abans que curar els que desgraciadament la pateixen." persones que compleixin els requisits i vulguin participar en aquesta investigació s'han de posar en contacte amb la Fundació Pasqual Maragall, bé per telèfon o registrant-se en la pàgina web de l'estudi.

L’estudi Alfa se centrarà a detectar els canvis que pateix el cervell abans de desenvolupar l’Alzheimer. D’aquesta manera, pretenen avançar la detecció d’aquesta malaltia ja que els experts consideren que s’identifica massa tard. Un altre dels objectius de la recerca és dissenyar intervencions per prevenir o retardar la patologia.

Els candidats a formar part de la investigació han de ser fills d’un home o d’una dona que hagi desenvolupat l’Alzheimer abans dels 75 anys. A més, els voluntaris han de tenir entre 44 i 63 anys i estar disposats a sotmetre’s a proves mèdiques durant anys. Alguns dels testos que hauran de passar són la punció lumbar, extracció de sang o la ressonància magnètica.

Les persones que volguin inscriure’s poden fer-ho al web de l’estudi o al telèfon 93 316 09 90.