Com ja va fer en la primera declaració, Àlex C. ha tornat a negar davant del jutge que sigui el responsable del triple homicidi, una parella d’avis i la seva néta de 16 anys, al seu pis del carrer de Sardenya. Sense incriminar directament la seva exparella, filla del matrimoni assassinat i tieta de la jove,  l’home ha dit que tenia un mòbil econòmic per acabar amb la vida dels seus pares. En aquest sentit, el sospitós ha explicat que la seva antiga companya sentimental tenia planejat incapacitar la seva germana per poder beneficiar-se de l’herència familiar i pagar els deutes.

Nova prova incriminatòria

Des de fa unes setmanes existeix una nova prova pericial en contra seva perquè s’han trobat restes de sang de les víctimes en el cordó de les ulleres de l’acusat. Sobre aquesta prova, Àlex C. ha dit que ell es va endur del pis de les víctimes el gos de la família i que precisament l’animal estava impregnat de sang perquè havia estat a l’escena del crim.

L’advocat del processat, Facundo Carugatti, ha dit a la premsa que l’exparella del seu client és “l’única persona que tenia un mòbil” per matar les víctimes. Per contra, l’advocat de l’acusació particular, Andrés Maluenda, ha insistit que totes les diligències obertes fins ara apunten només al principal acusat.

Una de les hipòtesis en què treballa la investigació és que el processat matés als pares de la seva excompanya per aconseguir que la dona, emocionalment tocada pels fets, tornés amb ell.

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 14 de febrer Alejandro Q. J., un home de nacionalitat espanyola i amb domicili a Barcelona, considerat el presumpte autor de l’homicidi de tres persones al carrer de Sardenya. El detingut tenia antecedents policials per robatori.

El triple homicidi, que va commocionar el barri de la Sagrada Família, es va produir el 27 de gener de 2012. Les tres víctimes van morir després de rebre nombrosos cops al cap amb molta força realitzats amb un objecte contundent, tal com va confirmar l’autòpsia realitzada als tres cadàvers.