Paradistes i clients han tornat aquest dimarts al Mercat de la Vall d’Hebron – Teixonera envoltats d’obrers, però amb una certa normalitat. L’equipament ha estat tancat durant 35 dies per motius de seguretat. Del 29 de juliol al 5 de setembre, s’ha treballat a reforçar l’estructura de l’edifici i reconstruir la coberta, que acollirà un hort urbà. Ha estat la fase més complexa d’unes obres de reforma que continuaran fins a l’any vinent.

Està previst que el nou mercat s’inauguri la tardor del 2018. Aquest agost, se n’ha enderrocat la lluerna, se n’ha preparat el sostre per ubicar-hi la nova direcció i l’aula gastronòmica i s’ha començat a confeccionar l’estructura de l’hort urbà que acollirà. Són alguns dels serveis que tindrà el nou edifici. També mantindrà el pàrquing i incorporarà un supermercat.

L’objectiu és posar al dia el mercat i que continuï sent un punt de trobada. Fa temps que tant els concessionaris com els veïns de la zona reclamaven una millora de les instal·lacions. Després d’haver plantejat diverses opcions i projectes, l’Ajuntament ha optat per reformar l’edifici, que es troba a tocar de la ronda de Dalt i que s’ha de beneficiar també del futur cobriment de la via.