Els extrems del Paral·lel fa dos anys que esperen una reforma. L'Ajuntament va aturar les obres perquè no existia consens entre totes les parts afectades per la remodelació de l'avinguda i va assegurar que s'obriria un nou procés participatiu. Veïns i comerciants, però, denuncien que encara no s'ha començat a fer i demanen al consistori mesures urgents. Manel Tort Associació de Comerciants del Poble-sec “Comencem a tenir un agravi comparatiu entre uns comerços i uns altres. Els extrems del Paral·lel són una mica deserts, són freds i l'afluència de públic és menor. Aleshores el comerç que hi ha està resentit i a més no es crea més comerç que això és més problema encara” Des de la Unió d'Associacions de Veïns del Poble-sec critiquen la inacció del govern i denuncien que mentre les obres estiguin aturades no es podran tirar endavant altres projectes importants per al barri com ara el Pla d'usos del Paral·lel. Sergi Gàzquez Unió d'Associacions de Veïns del Poble-sec “No entenem que s'aturi per tornar a fer un procés participatiu si allò ja estava tancat, signat i tot el procés havia conclòs i la reforma ja estava en marxa i de fet ja hi ha una part de la reforma que ja estava acabada. Per tant no entenem que ara calgui tornar a fer la feina que ja s'havia fet durant molts mesos.” Des de l'Ajuntament asseguren que volen aprofitar el que queda de mandat per fer un debat global sobre l'aspecte que han de tenir els trams del Paral·lel que van de plaça d’Espanya al carrer de Lleida i del carrer de Sant Pau a la plaça de les Drassanes.

Fa dos anys, l’Ajuntament va paralitzar les obres als dos extrems del Paral·lel i es va comprometre a obrir un “procés participatiu real” per posar d’acord totes les parts implicades en la reforma de l’avinguda. Veïns i comerciants, però, afirmen que la situació provoca un “greuge comparatiu” entre les botigues dels extrems i les del centre del carrer, que ja s’ha reformat.

Fa dos anys, l’Ajuntament va paralitzar la reforma dels extrems del Paral·lel perquè, segons va assegurar, no existia un consens sobre l’aspecte que havien de tenir els trams de l’avinguda compresos entre la plaça d’Espanya i el carrer de Lleida i el carrer de Sant Pau i la plaça de les Drassanes. La voluntat del consistori era recuperar l’Espai de Treball Compartit del Paral·lel, un lloc de trobada entre l’Ajuntament i les entitats i moviments socials dels tres barris que limiten amb l’avinguda -el Raval, el Poble-sec i Sant Antoni-.

“Greuge comparatiu” entre els extrems i el centre

Veïns i comerciants del Poble-sec, però, acusen el govern d’inacció durant aquest temps i demanen al consistori que tiri endavant la reforma de la via. L’Associació de Comerciants del Poble-sec assegura que “hi ha un greuge comparatiu entre els comerços situats als extrems del Paral·lel i els del centre, ja que l’afluència de públic és menor”, i demanen mesures urgents.

La intenció de l’Ajuntament però no és actuar de forma imminent. “Hem d’aprofitar el que queda de mandat per fer un debat global sobre la reforma de l’avinguda del Paral·lel, confrontant diferents veus veïnals, comercials, d’usos i dels diferents districtes implicats”, afirma. La Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec creu que aquest procés participatiu és innecessari perquè ja se n’havia fet un i el projecte ja estava signat i tancat.