Durant la primera nit del dispositiu, de dilluns a dimarts, es van allotjar 14 persones al centre d’acolliment. La darrera nit, aquesta xifra ha augmentat fins a les 36 persones. El servei ofereix allotjament, alimentació, dutxes, roba i atenció psicosocial. El dispositiu també incorpora equips de detecció del Servei d’Inserció Social de l’Ajuntament, que treballen per detectar i ajudar si hi ha persones que dormen a la via pública.

L’operació Fred en nivell 1 s’activa quan es preveuen temperatures inferiors a cinc graus a Barcelona. Les previsions s’han complert i a les 8 h d’aquest dimecres només cinc estacions meteorològiques de la ciutat arribaven a aquest llindar, Sant Gervasi, Eixample, el Raval, el 22@ i la Barceloneta. A la resta de la ciutat, els valors oscil·laven entre els dos i els quatre graus. La temperatura més baixa s’ha assolit a Vallbona.

Durant la nit, les temperatures mínimes registrades a la ciutat s’han quedat per sota dels dos graus. El mercuri no s’ha atrevit a pujar a l’Observatori Fabra (1,3 graus), Pedralbes (1,4 graus) i el Bon Pastor (1,5 graus).