L‘ambient calorós d’aquesta setmana, juntament amb els vents de sud que han fet arribar corrents d’aigua càlida procedent del nord d’Àfrica, han facilitat l’ascens marcat de la temperatura a la costa de Barcelona.

El dia 10 de juny, la boia de Puertos del Estado a Barcelona marcava 16,9ºC a un metre de profunditat. Aquest dijous, 13 de juny, marca 19,8ºC i es preveu que aquest cap de setmana s’hi superin els 20ºC. Un altre exemple: la temperatura a l’aigua de la Barceloneta el 8 de juny de l’any passat va ser de 18,5ºC i fa a dos anys era de 21ºC.

El INGV – Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia també ha constatat que la temperatura de tot el Mediterrani s’ha modificat força en pocs dies.


Les darreres mesures de la temperatura marítima marcaven temperatures clarament inferiors a la mitjana, però aquesta tendència ha començat a canviar. Tot sembla indicar que, malgrat les disminucions de temperatura que hi ha hagut després d’episodis de pluja, la temperatura marítima es normalitza i així es pot observar en el mapa d’anomalia tèrmica de Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia. Els colors vermellosos simbolitzen les zones amb temperatures superiors a la mitjana dels darrers anys, els colors blavosos indiquen temperatures inferiors a la temperatura mitjana i el color blanc indica valors normals per a l’època.