Segons han explicat a BTV membres del Casal de Joves de Sarrià, ja havien reclamat un espai on desenvolupar les seves activitats al districte de Sarrià-Sant Gervasi. La resposta de l’Ajuntament, però, diuen que ha estat negativa, motiu pel qual han decidit “alliberar” la finca, una antiga empremta que els joves asseguren que porta buida més de vint anys. L’edifici ocupat es troba al nucli vell de Sarrià, a la confluència del carrer de Cornet i Mas i Jaume Piquet. Durant el matí han fet acte de presència a la zona agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana, que han marxat en comprovar que l’ocupació ja s’ha fet efectiva i l’ambient era tranquil. Al migdia, però, els Mossos d’Esquadra han procedit a desallotjar l’edifici perquè la propietat n’ha denunciat l’ocupació ràpidament.

Diversos membres del casal han entrat a l’edifici aquest diumenge, després d’una cercavila pel barri, i són dins la finca encara aquest dilluns. El joves amb què ha parlat BTV afirmen que tot hi haver-ho demanat per la via ordinària, no disposen de cap espai on portar a terme les seves activitats, i asseguren que estan cansats d’esperar i que per això han alliberat aquest edifici, que volen gestionar ells mateixos. Alguns dels membres del Casal de Joves afirmen que el districte està “adormit i sord davant les seves demandes” i afegeixen que hi ha altres entitats juvenils que treballen pel barri que els han mostrat el seu suport i que volen fer ús d’aquest espai autogestionat. Els joves, a més, denuncien que el consistori es contradiu perquè assegura que vol potenciar la participació ciutadana i el jovent però “veten” les propostes i impossibiliten les seves accions i activitats.

Fonts del districte de Sarrià-Sant Gervasi afirmen que els joves del casal tenen disponible l’espai del Centre Cívic Casa Sagnier i afegeixen que són “conscients de les seves reivindicacions i que és un espai just”, motiu pel qual afegeixen que en el procés participatiu de la Vil·la Urània ja s’hi ha incorporat la petició que hi hagi un nou espai per a les entitats juvenils del districte. De la seva banda, en resposta pel desallotjament, el Casal de Joves ha convocat una cassolada aquest dilluns a les 19 hores del vespre a la plaça de la Vila de Sarrià.