Treballadors i estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya han acordat convocar una vaga a finals d’abril, en contra dels 340 acomiadaments aprovats pel consell de govern de la universitat. Els sindicats presentaran aquest dilluns davant l’autoritat laboral de Catalunya la convocatòria de vaga, que té un termini de 10 dies per fer-se efectiva.

Per tant, els representants dels treballadors preveuen iniciar l’aturada el dia 25. Encara, però, es desconeix si la vaga serà indefinida o parcial.

Dels 340 acomiadaments previstos en el pla de viabilitat de la universitat, 90 afecten el personal d’administració interí, i està previst que es comencin a executar a partir de l’1 de maig. Els altres 250, són professors associats, que no seran renovats a final d’aquest curs. El pressupost per a aquest 2013 és de 278,4 milions d’euros, un 10% inferior al de l’any passat. A més de la reducció de la Generalitat, la UPC també ha perdut aportacions de l’Estat: fins a un 30% menys.

Ja la setmana passada un centenar de persones van ocupar el rectorat, situat al campus de Diagonal, i un grup de treballadors interins van passar allà la nit.