Les famílies de l’Eixample amb bebès de zero a tres anys tenen, a partir d’ara, un espai per compartir l’etapa de la criança, un nou servei impulsat pel districte que ja existeix en altres països. La regidora, Montserrat Ballarín, destaca que és un projecte pioner i que marca un camí “per seguir explorant nous serveis per acompanyar les famílies en aquesta etapa”.

El servei consisteix en un espai de jocs segur i amb materials adequats a les edats dels petits. Josefina Sabaté, mare, valora que sigui un espai segur, sense els perills que pot haver-hi a casa com els endolls, i també un espai per aclarir dubtes.

La tècnica Marta Pelayo assegura que normalment els recursos els troben les famílies mateixes, i que el servei té com a objectiu acompanyar-les en aquesta etapa.

A les famílies, l’espai els serveix per fer xarxa i als més menuts, per començar a relacionar-se. Joan Farrús, pare, assenyala que els nadons experimenten noves experiències i fan amics i això els prepara per al dia que hagin de fer la transició a la llar d’infants o al parvulari.

De moment, el servei s’ha posat en marxa a quatre casals infantils del districte: als centres cívics Cotxeres Borrell, Sagrada Família, Fort Pienc i Urgell. En total, hi ha vuit grups amb cabuda per a 14 famílies cadascun. També està previst un espai a l’escola bressol Els Tres Tombs.

El pressupost de posada en marxa d’aquest servei és de 200.000 euros i el manteniment anual es calcula en 75.000 euros.