L'Alejandra conviu des de la setmana passada amb aquestes tres barres de ferro que apuntalen el sostre de casa seva. Va trucar als bombers per una fuita d'aigua i quan van picar el fals sostre per buscar la canonada van trobar-se amb un altre problema més greu. Aquests són alguns fragments que es van desprendre d'una de les bigues que travessen la casa. ALEJANDRA RIVERA, veïna "És la incomoditat, però a part de la incomoditat, el més important és que vius intranquil, que vius amb por, que no saps segur si això aguanta el pes." No és l'únic pis on són evidents les deficiències. Els bombers han apuntalat aquest altre habitatge i han elaborat un informe sobre la precària situació estructural que presenta l'edifici. De fet, la finca, que té més de 60 anys, està afectada des de l'any 2008 per un pla de reforma al barri de la Teixonera. El pla preveu expropiar i reubicar els veïns i tirar a terra l'edifici, però a hores d'ara està aturat. Durant aquest temps, els habitatges s'han anat deteriorant. CLAUDIO BANCHELLI, president de la comunitat "Hemos hecho frente a lo que son problemas urgentes. Pero en este momento en que se han concretado problemas estructurales muy importantes, nosotros como comunidad no podemos hacer frente a esto, se nos escapa de cualquier tipo de presupuesto." Després que ho demanessin els veïns, el districte té previst enviar abans que acabi la setmana un tècnic que diagnostiqui l'estat de l'edifici. I tot i que la responsabilitat de mantenir l'edifici en bones condicions és de la comunitat, l'Ajuntament estudiarà una possible intervenció segons l'informe definitiu.

Els bombers han apuntalat dos habitatges del número 91 del carrer de la Rosalia, a la Teixonera. Els veïns denuncien que l’estat de precarietat de l’edifici els fa viure amb por. Les pluges dels últims dies, a més, han empitjorat les condicions de l’immoble i s’han inundat els pisos de la segona planta i els àtics.

La finca té més de 60 anys i des de 2008 està afectada per un pla de reforma del barri. Està previst que es reubiquin els veïns i es tiri a terra l’edifici. El projecte, però, està aturat. El districte d’Horta-Guinardó té previst enviar un tècnic perquè faci un diagnòstic abans que acabi la setmana.