Els sindicats i Educació han comparegut de la reunió en què s’ha debatut sobre l’última oferta de la Generalitat per desconvocar la vaga a l’ensenyament al setembre. La reunió s’ha fet al mateix Departament d’Empresa i Treball, on s’ha celebrat aquesta trobada de mediació. Els sindicats han anunciat que accepten la proposta de reduir una hora lectiva als docents a partir del gener i, per tant, desconvoquen la vaga.

Després de mesos de mobilitzacions històriques, els sindicats de docents han acceptat aquest primer acord, però volen continuar negociant durant el primer trimestre del curs. Consideren una bona notícia la reducció d’una hora lectiva, que suposarà la contractació de 3.500 docents, però seguiran pressionant per aconseguir la resta de reivindicacions en les properes taules de negociació, i no descarten noves mobilitzacions.

El Conseller qualifica l’acord “d’històric”

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha qualificat l’acord d’històric”, i ha subratllat que no es produïa un pacte així des de fa més de 20 anys. Cambray ha destacat que es reverteix d’aquesta forma la “principal retallada que quedava per revertir”, que es va materialitzar fa més de 10 anys. “I en menys d’un any i mig de legislatura l’hem revertit”, ha reivindicat. Segons Cambray aquest acord “incrementa la qualitat educativa”, perquè els docents dedicaran aquesta hora a fer “coordinació de qualitat, a fer una atenció de més qualitat a les famílies”.

Què diu l’acord?

El Departament d’Educació i els sindicats han arribat a un acord per començar el curs escolar la propera setmana sense vagues. La conselleria va plantejar dimecres a les organitzacions sindicals la reducció d’una hora lectiva a partir del 2023. Aquesta era la línia vermella dels sindicats, tot i que demanaven que es pogués aplicar ja aquest mes de setembre.

Finalment, han acceptat la proposta a canvi de desconvocar les vagues previstes per als dies 7 i 28 de setembre. L’acord s’ha escenificat al Departament de Treball després d’una reunió aquesta tarda. Després de la signatura, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha donat la mà a tots els signants donant-los les gràcies.