espigó Bac Roda

El proper dilluns, 5 de setembre, està previst que comencin les feines d’enderroc de l’edifici situat a l’espigó de Bac de Roda, entre les platges de la Mar Bella i la Nova Mar Bella. Es tracta d’una construcció feta amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 que havia funcionat com a restaurant, i que des del temporal Gloria del 2020 es trobava en molt mal estat.

L’enderroc està previst que finalitzi al desembre i permetrà alliberar un espai de 537 m2 d’aquest espigó. L’actuació començarà coincidint amb la finalització de la temporada alta de bany a les platges de la ciutat i per minimitzar les molèsties als usuaris. Tot i això, el material de l’enderroc es traslladarà en camions pesants al llarg de la sorra de la platja de la Mar Bella.

El canvi climàtic en desaconsella la continuïtat

La decisió d’enderrocar s’ha pres després que un estudi tècnic hagi indicat que l’edifici té un major risc de rebre els efectes del canvi climàtic i dels temporals. Segons aquest treball, la probabilitat d’afectacions en l’horitzó del 2050 és el triple que actualment, fet que el fa inviable.

La desaparició de l’edifici, a més, forma part de la transformació que es durà a terme en l’espai del passeig de la Mar Bella. Actualment s’està acabant de redactar el projecte executiu, i després se’n farà un de nou a l’espigó de Bac de Roda en línia amb aquest projecte.

Un restaurant durant els Jocs Olímpics del 92

L’edifici es va construir amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 i coincidint amb l’obertura de la ciutat al mar. Va funcionar com a restaurant però la concessió per l’explotació del local va acabar el juny del 2019. Actualment, l’edifici es troba en un estat important de degradació, a conseqüència del temporal Gloria del gener del 2020 que en va afectar l’estructura, sobretot la terrassa. A tot això, s’hi suma que el local no va poder reobrir per l’arribada de la covid i, a més, l’agost d’aquell any es va produir un incendi a les instal·lacions que continuaven tancades. Des de llavors, l’edifici estava tapiat i no s’hi podia accedir.