Les obres d’estiu fetes a l’Escola Auditori (Sant Martí) s’allargaran més del previst i és per això que els prop de 250 alumnes no podran començar les classes al centre aquest dilluns i s’hauran de desplaçar fins a l’Escola Flor de Maig, ubicada a uns 800 metres de distància, al carrer de Sancho de Ávila. Aquest trasllat provisional s’allargarà com a mínim durant la primera setmana de curs, fins al 12 de setembre.

Segons el Consorci d’Educació de Barcelona, els treballs al centre “són complexes i de gran envergadura” i per això no s’han pogut concloure en el calendari previst. L’accés a l’equipament de l’alumnat dels dos centres es farà per dues entrades diferenciades, com ja s’ha explicat a les famílies en una carta. A més a més, se’ls informarà de tots els canvis en una reunió virtual aquest dijous.

El Consorci ha optat per aquesta derivació perquè l’Escola Flor de Maig “disposa dels espais necessaris per acollir els alumnes dels 10 grups (d’I3 a 2n de primària).

Les famílies han mostrat el desconcert per aquesta incidència en l’inici del curs, que se suma al retard en la construcció de la nova escola.

L’Escola Auditori, estrenada el 2018

L’Escola Auditori es va estrenar el 2018 temporalment al carrer dels Almogàvers (davant de Razzmatazz) i està creixent anualment a través de mòduls prefabricats, en espera d’una ubicació definitiva. En diverses ocasions, les famílies s’han queixat pels problemes de brutícia i incivisme provocats per ser davant de la popular sala nocturna.